onsdag.

sitter på jobbet. precis vid fönstret. det ringer inte mycket. hoppas verkligen att det kommer att vara såhär fint väder imorgon. imorgon ska vi nämligen samlas ett härligt gäng hemma hos oss och grilla på gården och fira valborg. igår när jag var på stan med danni och fikade med henne en sista gång nu innan hon åker, var jag inne på systemet och köpte en flaska rosévin. jag har aldrig druckit det innan, men jag har fått för mig att det ska vara något jag tycker om. jag köpte den flaskan som det stod var sötast och smakade mest jordgubb. så den ska jag dricka imorgon till grillade majskolvar och hemgjord klyftpotatis m.m. mums.

nehepp. nog med dagdrömmande och så vidare. dags att jobba.

måndag.

jaha. då var lägenheten uppsagd. sista juli ska vi vara ute. pirr-pirr.

-

förövrigt var helgen toppen. jobbade på lördagen, ledig söndagen. söndagen var supertoppen. var först ute i asby hos elina och fick massage. toppen att ha en vän som utbildar sig till massör (: eftermiddagen spenderade jag i ett soligt trehörna i en roddbåt med andreas och jens. hårt för rumpan, men soligt och skönt och kul. fiskade såklart. nedan följer lite bilder för er som vill se.




jag drog upp den största.



i gott sällskap.



kan det bli bättre?

torsdag.

sitter på jobbet och har en jäkligt ostressig dag. det har inte varit någon kö på i stort sett hela dagen. därför var vi ett gäng som fick äran att bära upp alla papper som ska sparas från 2006 till lagret i huset mitt emot och tre trappor upp. fasen vad tungt det ska vara med papper och pärmar då. nu kommer jag säkert ha träningsverk imorgon.

förövrigt så har andreas och jag gett oss in i jakten på en schysst lägenhet i stockholm. det gäller ju att ha lite is i magen nu när vi ska säga upp våran lägenhet den här månaden och vi ännu inte vet säkert att vi kommer att ha någonstans att bo när vi ska vara utflyttade den sista juli. men jag är positiv. vi har redan varit i kontakt med några som lagt upp sina lägenheter på bostaddirekt. kanske kanske kanske ska vi till och med titta på någon av dom nästa helg när vi är uppe i stockholm. men är det någon som råkar ha en tvåa att hyra ut i stockhomsområdet får ni mer än gärna höra av er (: nu ska jag jobba min sista timme innan jag får gå hem. hejs.

söndag.

just nu är min favoritdryck, alla kategorier, pink lemonade. lemonad. drack det för första gången för några helger sen när vi var och firade elina ute i asby. ursprungligen kommer det från tv-kocken leila. mumsigt värre. och supersmidigt! jag gjorde en flaska redan i fredags, men var tvungen att göra en till idag eftersom det tog slut så fort.


Pink Lemonade
10 stycken citroner
2,5 dl strösocker
5 dl vatten
2 stycken rödbetor (endas för att ge färg)

Så här går du till väga: Dela citronerna i halvor och pressa ut saften. Häll i sockret i cironsaften och vispa så sockret löses upp. Häll i vattnet. Skala och dela rödbetorna i halvor, och lägg i saften. Ta upp dom när saften blivit rosa. Häll upp i glas och lägg i några isbitar. Späd ut med lite extra vatten om den är för stark. Klart!








onsdag.

idag har jag tagit det första stora steget mot studentliv och våran flytt till stockholm. jag har sagt upp mig på jobbet. och det pirrade ganska rejält i magen när jag gick bort till chefen min och sa att det passar mig perfekt att jag fick sen semester i år, för jag vill ändå inte ha någon semester utan jag slutar efter sommaren. pirr pirr. det börjar verkligen närma sig nu. det var sista dagen att söka in till univeristet och högskolor idag förövrigt. jag fixade ju själv allting redan första veckan ansökning öppnat. och gud var smidigt det var att söka! positivt överraskad. när jag fått min pinkod hemskickad var det bara att logga in på studera.nu och där låg både mina betyg och mitt bästa resultat på högskoleprovet. jag gillar när det är smidigt. hoppas att det blir lika smidigt att hitta någonstans att bo.


annandag påsk.

ledig dag idag. alltid lika härligt. vaknade ganska tidigt och gick upp och gjorde mannagrynsgröt. det är verkligen något man borde göra oftare. sen har andreas och jag varit ute och åkt med bilen lite nu när vi fått tillbaka den från verkstaden. sen har vi promenerat till storeyd för att träffa andreas farmor som är här på besök från vänersborg, och tillbaka igen. sen har jag även planterat de här två krukorna med frön. så nu kommer jag varje morgon och kväll förväntansfullt titta efter nåt grönt i jorden.



påskdagen.

sitter på jobbet. och det känns så meningslöst. det ringer inte särskilt mycket. dom enda som ringer idag i stort sett är folk som undrar om det kommit in några återbudsbiljetter till antingen hammarby-gefle idag eller mff-örgryte imorgon. men ob-tillägget idag ska man väl kanske inte klaga på. då känns det inte lika jobbigt att sitta här ändå. det är ju trots allt bara till klockan två.

det var en lugn kväll igår. det var skönt. vi satt ett gäng hemma hos anna och drack lite gott. sen när alla skulle vidare till statt och så satt vi kvar en liten stund till, sen gick vi en sväng på stan, jag mötte andreas på mayan, åt och så gick vi gick hem. på dagen var vi och åt påskmat hos mamma och dom när jag hade slutat. och i år bidrog jag faktiskt själv med två saker till påkbordet: valnötsbröd och minipajer med ädelost. inte helt fel måste jag säga.

nehepp. fortfarande en timma kvar innan det är dags att logga ut och gå ut och trampa hem på cykeln. och det ringer fortfarande inte särskilt mycket. och solen skiner utanför fönstret och jag börjar bli hungrig. men det är bara att stå ut lite till. jag är ju ledig hela dagen imorgon iallafall. hejs.

tisdag.

älskar när man får ett paket med sånthär innehåll i brevlådan. och när alla mina favoriter släpper skivor samtidigt också så går det ju inte att låta bli. förstår bara inte hur jag ska hinna lyssna på alla. men bob hunds skiva är prio ett, eftersom vi ska se dom live på cirkus den 2:a maj. äääääntligen ska jag få se dom live. det är ju surt att man inte har ett jobb där man kan lyssna på musik samtidigt som jag jobbar.



torsdag.

guuuuud vilken härlig/bra/skön dag det har varit idag. jag har ju varit ledig och tycker att jag hann med det mesta som jag hade tänkt göra. min dag i sammandrag: vaknade. gick upp. kollade på nyhetsmorgon. somnade om en halvtimma i soffan. åt frukost. gjorde mig iordning lite snabbt. gick ner på stan. fikade med danni. plockade påskris. kom hem. satte på def leppard. städade. tog cykeln och handlade lite på stan. kom hem. påskpyntade. lagde mat. åt. och nu sitter jag här i soffan med andreas brevid mig och kollar på nyheterna. bra dag. jag har dessutom varit på toppenhumör hela dagen. det bara kryper utav vårkänslor i kroppen på mig. jag älskar våren. till sist är den äntligen här.



danni tog denhär bilden på mig med påskriset i högsta hugg.



påskliljor på fläkten.



påskliljor i vas på tv-bänken.



påskris och nyinköpt höna i hallen.



och påskgodis på vardagsrumsbordet. påskfint i hela lägenheten.

onsdag.

tjugotvå minuter. så lång tid är det kvar innan jag ÄNTLIGEN jobbat mina åtta dagar i rad och ska få vara ledig en hel dag. nog för att det brukar vara jobbigt att pallra sig upp den åttonde dagen i rad man jobbar, men inte blir det lättare när man vaknar och solen skiner och fåglarna kvittrar och man vet att man ska sitta inne framför en dator hela dagen. men dom säger ju att det ska bli lika fint imorgon. blir det inte det kommer jag bli allvarligt deprimerad, för imorgon ska jag kanske ner på stan och fika (förhoppningsvis utomhus), blocka mig en bukett med påskris och baka lite bröd. gud vad bra det ska bli. sen är jag dessutom ledig både lördag och söndag också. och på lördagen ska vi ut till asby ett gäng och fira elina i efterskott och det ser jag verkligen fram emot hur mycket som helst. det kommer att bli en toppenhelg.

-

förövrigt är ansökningarna gjorda nu. så nu är det bara att vänta som gäller. till mitten/slutet av juli. andreas och jag kollade tillsammans igenom och finjusterade hans personliga brev som han ska skicka med till KY-utbildningarna han ska söka igårkväll. och jag har gjort mina på studera.nu. jahopp.

RSS 2.0