söndag.

en vecka har gått sen jag senast skrev något. en någorlunda händelserik och bra vecka. jag har till exempel:

- lyckats ganska bra även denna vecka med att hålla ordning här hemma
- varit på stickkurs för nybörjare med mamma i lkpg
- klippt av mig håret
- gjort hemmagjord apelsinsaft för första gången i mitt liv
- bakat bröd för första gången sen jag flyttade hemifrån
- ätit hjärtanformad kladdkaka och haft en mysig alla hjärtans dag

fast dagen idag har förstås inte varit fullt så händelserik. för första gången på månader gick andreas och jag inte upp ur sängen förens klockan 12. låg och halvsov i flera timmar, lyssnade på p3 och njöt av solen som sken in genom fönstret. sen gick vi upp, spelade mariocart, åt plättar som jag gjort i min nyiköpta plättpanna som jag köpte i veckan på åhlens för presentkortet jag vann på jobbet och kollade på elling. och snart blir det kvällsmat och beck i soffan innan det är dags att krypa ner i sängen igen. guuuuud vilken välbehövlig och härlig dag. nedan bjuder jag på lite bilder från veckan som gått.

-

förövrigt är det inget som jag vill mer just nu än att snön smälter, att snödroppar och krokusar ploppar upp och att solen tittar fram lite oftare, men pretty soon it will happen, the sun will go murder the snow som suburban kids with biblical names sjunger i underbara funeral face som jag dansade runt och sjöng till häromdagen.




saftning i köket.



nybakat valnötsbröd till kvällsmat. mums!



efter lite pill i soffan i fredags hade jag lyckats med min första lapp,
helt själv, efter kursen i onsdags.



fick röda tulpaner på alla hjärtans dag av min älskade sambo.



det enda bra med att det är så mörkt ute är att lampan,
som jag köpte förra veckan, kan vara tänd lite mer.

söndag.

det har varit en bra helg. en lugn och skön och bra helg. jobbade till sju i fredags kväll, så man var väl lite halvtrött när man kom hem, så det blev en välbehövlig kväll i soffan. och även lördagskvällen. framför tv:n och melodifestivalen trots att andreas sagt att han kommer att totalvägra att kolla på det i år. det blev en lördagsförmiddag på stan också, med lunch på bakfickan. hittade den sötaste bordslampan jag någonsin sett inne på holgerssons också. så den fick följa med hem. idag har varit och mamma och pappa och ätit smörgåstårta eftersom pappa fyller idag. och sen beck i soffan nu på kvällen. guuud vilken lugn och skön toppenhelg jag haft. gud vad jag är trött på att jobba varannan helg. jag skulle alltid vilja vara ledig på helgerna. men jag ska väl kanske inte klaga i dessa lågkonjukturstider. jag har ju iallafall ett jobb. nej. jag ville väl bara berätta att jag haft en bra och stillsam helg. nu är det dags att krypa till kojs!

-

förövrigt håller ordningen här hemma i sig fortfarande. och snart en vecka har gått. och redigt bra känns det. har bäddat sängen innan jag promenerat iväg till jobbet. lagt in kläder i gaderoben eller i tvättkorgen beroende på. och än har jag inga planer på att bryta mina nya rutiner.

onsdag.

sitter här hemma, nyhemkommer från jobbet, i våran städade lägenhet och funderar över varför jag inte lägger mer tid på att alltid ha det så. det är ju så jäkla mycket skönare att komma hem från jobbet till en städad lägenhet. en lägenhet där det inte ligger kläder och saker överallt. och man hittar saker mycket bättre. och jag mår mycket bättre. faktum är att jag älskar det. och igår när jag väl satte igång satt städa var det till och med kul (!). jag måste bli bättre på dethär. kavla upp ärmarna och göra någonting åt den bottenlåga självdisiplinen. särskilt om jag ska börja plugga i höst. då funkar det inte att sjkuta upp allt till sista stund. så numera ska jag minsann lägga in kläderna/slänga dom i tvättkorgen innan jag kryper ner i sängen på kvällarna. lägga glas m.m. i diskhon istället för att lämna det på bordet innan jag går till jobbet på morgonen. andreas är jättebra på sånt, men inte jag. nej, minsann. dethär ska jag nog klara. frågan är bara hur länge.

-



årets första bukett tulpaner på plats, som jag belönade mig själv med efter all städning igår.



kolla - inte en grej på bordet som inte ska vara där!

tisdag.

inatt har jag drömt, inte mindre än två gånger, att jag är på väg till något slags upprop på ett universitet och att jag gått vilse och kommit försent båda gångerna. ska det hålla på såhär ända till aprill när det är dags att söka? eller i slutet av juli när man får besked om man kommit in eller inte? eller fram till slutet av augusti när man i så fall väl ska börja? och varför är jag nervös när jag egentligen vet att det borde inte vara nåt problem i världen för mig att komma in och att skulle klara utbildningen så jävla bra. och pirrar det ändå i magen som bara den när jag tänker på att flytta och plugga och vara borta från mamma och så vidare. men. det är nu eller aldrig. jag dör av klaurstrofobi i denhär stan.

det är tisdag. och jag är ledig. guuuud så skönt det är. mina första lediga dag på jag vet inte hur länge som jag inte ska åka iväg nånstans eller har massa annat att göra. känner inte att jag behöver skämmas alls för att jag gick upp vid halv åtta och lade mig i soffan, kollade nyheterna och nyhetsmorgon någon halvtimma-timma för att sedan somna om under täkcket och inte gå upp förens halv tolv. sitter visserligen fortfarande i soffan, men nu är jag iallafall nyduschad och vaken och ska precis äta mitt första mål mat idag. sen ska jag minsann städa har jag bestämmt mig för. jag är nämligen mycket väl medveten om att det är andreas som står för detmesta att diskandet och städandet i dethär hushållet. så nu jäklar. tror minsann att jag kommer hinna städa lägenheten och hinna få in maten i ugnen tills han kommer hem om drygt två timmar. och idag jäklar ska min man får en riktig middag när han kommer hem, det vankas nämligen fläskkotletter, sås och potatis ikväll. mums. nej man kanske skulle få lite mat i magen nu då och sätta igång?

fast först måste jag bara berätta att min helg var den bästa på hur länge som helst. jag gillar att både albin och kristoffer och remo numera bor och jobbar här i stan, vilket innebär att man får träffa dom lite oftare numera. vi var ju hos albin på inflyttningfest i lördags och jag hade verkligen superkul. känns som jättelängsen jag hade så kul. inte lika kul att albin fick jättemycket näsblod precis innan vi skulle ut och inte kunde följa med. vi gick till strandbaren. och till och med det var superkul. sjukt kul kväll alltså. det vill jag ha mer av.

-

förövrigt har jag nog lyssnat sönder santogold-skivan för denhär gången. efter två månader konstant lyssnande. vilken skiva ska jag nu sätta på när jag ska städa och laga mat idag?

RSS 2.0