danföredopparedagen.

jaha. imorgon är dagen med stort d då. julafton. måste erkänna att jag känner väl inte någon överdriven julkänsla egentligen. har inte hunnit skaffa mig någon. har ju suttit på jobbet hela dan. från nio till sju. jag hatar sånna dar. menmen. nu har jag iallafall julledigt. i två dar.

är iallafall jääkligt nöjd med mina julklappar i år måste jag säga. var i stort sett helt klar redan för tre-fyra veckor sen. och det är något som verkligen aldrig har hänt innan. var och köpte blomgrupperna till farmor och mormor på lunchen. så nu är allt helt fixat och klart. ska bli jäkligt gött med mormors julbord imorgon. alla korvarna. det är det bästa av allt. lätt.

förövrigt är man numera inte tonåring längre heller. och det känns väl typ ungefär inte som någon skillnad alls. ska väl pallra mig till systemet nån dag framöver och göra det ända som jag inte fick göra när i förrgår. måste säga att min fest i lördags var oerhört lyckad. vi gick aldrig ut för en gångs skull, utan stannade hemma och dansade och drack och sjöng och svettades. det var redigt trevligt. förutom att det helt plötsligt, efter att dom som gått till krogen kommit tillbaka igen, var proppfullt med objudet folk i hela lägenheten och det kanske blev lite mer ljudligt lite väl sent, och lite väl mkt spring i trappan än vad grannarna uppskattar. menmen. trevligt var det. nedan följer några av alla tusen bilder som togs. om jag orkar ta tag i det kanske det dyker upp fler på bilddagboken såsmåningom.

-

förövrigt trodde jag inte att det var några som verkligen gick in och läste min blogg här. särskilt eftersom jag i stort sett inte känner någonmer som har en blogg. men det visade sig ju att jag hade fel när jag öppnade paketet från damir och gizela i lördags. i låg nämligen oasis nya skiva som jag för några veckor sedan beklagade mig över här att jag laddat ner när jag egentligen inte gillar olaglig nedladdning. toppen ju eftersom jag ska se dom i globen i januari! tackar förövrigt för alla andra superfina presenter också som jag fick av alla andra söta gullegrisar.



en del av favvogänget på plats!


sång och dans och dans och sång.


haha. anna och jag. dansar? haha. kunde inte låta bli.


inte lika kul dagen efter när hela lägenheten såg ut såhär.

lördag.

ooops. nu var det visst över en vecka sen jag skrev nåt här senast. och jag som hade tänkt att bli en aktiv bloggare. aja. men nu så.

sitter på jobbet och vill inget annat än att komma hem. längtar ihjäl mig tills ikväll. då blir det nämligen 20årsparty för hela slanten. mitt 20årsparty. fyller visserligen inte förrens på måndag, men ändå. tjuvstartade firandet lite redan igår när andreas mamma, bror, mormor och mormors sambo var och fikade lite. trevligt trevligt. fick ett jättefint halsband med matchande armband. ska ha iallafall armbandet på mig ikväll. ska sitta här nu till klockan 15. sen är det hem och börja fixa med allt. som tur är har jag ju helt plötsligt förvandlats till en ganska förutseende och förberedande människa så jag har det mesta fixat. allt är diskat, städat, pyntat och all mat som gått att förbereda är nämligen klar. så jag har bara lite mat att göra och väma och hälla upp och sånt, och sen mig själv att fixa. klockan sex kommer sedan första gänget. då ska jag nämligen bjuda på middag för de som vill, och sen någång efter åtta nångång ramlar det väl in ett gäng till. gud vad kul det ska bli att träffa alla. ska försöka ta lite bilder så att jag kan lägga upp lite bilder här och även uppdatera min ouppdaterade bilddagbok. jahopp. en och en halv timma tills man slutar. och fyra och en halv timma tills de första förhoppningsvis anländer. just nu vill jag bara att tiden ska gå.

-

förövrigt är jag jävligt arg och besviken på sveriges såkallade skolsystem. jag insåg nämligen häromdagen att man i stort sett behöver bestämma sig redan som 15åring när man ska söka in till gymnasiet vad man vill syssla med fram till pensionen. och att man kan staffas för att man klarar att gå ut med ett slutbetyg på gymnasiet. iallafall om man vill ha ett jobb som innefattar de praktiska linjerna på gymnasiet. tillexempel elektiker. för om du går ut med ett slutbetyg från gymnasiet och inte har läst just el kan du inte heller bli elektiker. däremot har du gått ut gymnasiet utan ett slutbetyg kan du få möjlighet att läsa upp dina betyg på el-linjen, och därmed få den elutbildning du behöver. det finns inga KY-utbildningar för dem som redan har ett slutbetyg från någon annan linje. i ett bristyrke. bäst av allt är alltså att gå ut gymnasiet utan slutbetyg så att man senare kan bestämma sig för vad man vill göra resten av sitt liv. blä. fan. vad arg jag blir.

måndag.

idag är det exakt två veckor till min 20årsdag. om två veckor kan jag alltså gå på systemet. det i stort sett enda som jag inte kan göra idag. och det blir väl kul. om jag nu kommer att gå till systemet på min 20årsdag. fick ju inte ledigt den dag och jobbar till klockan fem. sen kommer hela släkten hem til oss en timma senare, så frågan är om jag hinner eller orkar dra ut på stan innan. aja, nåndag innan juldagen ska jag väl iallafall pallra mig dit.

annars känns det faktiskt inte som någon skillnad överhuvudtaget. hm. jag är inte tonåring längre iofs. fast det betyder ju inte automatiskt att jag är vuxen för det. undrar när man är vuxen egentligen. ju äldre man blir desto högre ålder tycker jag man behöver ha för att klassas som vuxen. det är konstigt.

sitter på jobbet såklart. femte dan i rad idag. det är nu man börjar längta till ledigheten på fredag. tredagarsledigheten. undrar vad man ska hitta på i helgen. nåt måste man ju göra. kan ju inte vara hemma och baka och brodera och mysa varje helg. det var himla kul när vi spelade tp sist. tp + öl var en bra kombination. det kanske vore nåt.

nehe. jag har väl inte så hemskt mycket mer att skriva om idag som ni kanske märker. jag är seg och trött, och trött på att jobba. aja. pusshejs vänner.

-

förövrigt älskar jag nyhetsmorgon. det finns inget bättre än att sitta i soffan, dendär lilla stunden man nu hinner, och äta frukost och koppla av lite innan det är dags att åka till jobbet. men vem fan kom på att måndag skulle vara veckans sportdag? och dessutom på både svt och 4an? och samtidigt? just dendär lilla stunden som jag hinner sitta framför tv:n är nämligen mellan åtta och halv nio på morgonen, och just den tiden däremellan är det alltid bara sportsnack, på både svt och 4an. ytterligare en anledning att hata måndagar.


lördag.

då har man snart avklarat den tredje dagen av åtta jobbdagar i följd. slutar om 40 minuter. är jävligt trött på disney on ice som tydligen halva sverige ska gå och se eftersom alla som har ett icakort har rabatt på det. blä.

men som sagt. nu är det bara 40 minuter kvar, och det är ju härligt. funderar på att baka pepparkakor i eftermiddag. köpta pepparkakor är ju iofs godare än hemgjorde, men det är ju roligt att baka. det slår mig vad gammal jag nog har blivit när jag skriver dethär. en tant i en snart 20årings kropp. men jag tycker nog om att vara lite tantig. just nu iallafall. för det är ju jävligt jobbigt att komma till jobbet outvilad och bakis och förstörd. och det är ju mysigt att vara hemma och baka och titta på film i skenet från tända ljus. fast mest är det nog att jag är så trött på tranås för tillfället. det är så enformigt och tråkigt och färglöst och ospännande. och ändå är jag rädd för att flytta. jag fattar ingenting.

nu slutar jag redan om kvart ser jag. ska nog stanna till på coop på vägen hem och köpa pepparkaksdeg.

-

förövrigt kommer jag nog inte att kunna låta bli att titta på dokumentären och britney spears ikväll. pinsamt att jag älskar att läsa/se/höra skvaller och elände om människor jag inte känner eller träffat eller som jag med största sannolikhet inte heller kommer träffa eller lära känna. människan är egendomlig.

första advent.

okej, det var igår, inte idag. men det är lika mysigt idag som igår att tända ljuset på rumsbordet när man kurat ner sig i soffan. har faktiskt fått det lite adventsfint det härhemma iallafall. lite ljus och lite stjärnor och en advetsljusstake. köpte en igår nämligen. kände mig lite tvungen. för är inte det är sån sak som man måste ha? aja, jag ville ha en iallafall så jag köpte en snygg en på fyndlagret igår på julskyltningen. gårdagen var faktiskt himla advent-ig. bakade lussebullar på sena förmiddagen. gick på julskyltningen en sväng, och åkte sedan till andreas mamma på adventsfika på kvällen. och sen när vi kom hem julpyntade lägenheten. och sen myys. gud vad jag nog gillar julen ändå. är dessutom klar med alla mina julklappar redan. hur skönt som helst. nu man bara glida med fram till jul. baka lite knäck och göra lite marsipangodis. fasen. jag vill ha jul nu ju.



lussebullebak.


mm..


första ljuset tänt!


adventsljusstaken från fyndlagret.


jaha. en vecka kvar till nummer två.

RSS 2.0